Ventilații automate cu recuperare de căldură

CENTRALIZATE

Sisteme de ventilație cu recuperator de căldură centralizată

Sunt sisteme complete, care asigură o ventilație corectă în toată clădirea. Acestea sunt controlate printr-o unitate de ventilație situată în camera tehnică sau în podul casei și necesită trasee tubulare pentru aerisirea fiecărei încăperi în parte.
Scopul acestor sisteme de ventilație este același cu scopul celor descentralizate: acela de a asigura un mediu sănătos și confortabil.
Recuperarea de căldură se face prin transferul termic de la aerul eliminat către aerul introdus în interiorul construcției.
Funcționarea sistemelor de ventilație cu recuperatoare de căldură centralizată este ceva mai complexă și implică mai multe elemente:

  • Câte un orificiu de intrare prezent în fiecare încăpere a clădirii;
  • Câte un orificiu de ieșire care corespunde fiecărui orificiu de intrare;
  • O unitate centrală de ventilație, care asigură schimbarea aerului eliminat cu cel introdus, precum și recuperarea căldurii;
  • Ventilatoare de intrare care ajută la aducerea aerului curat din exteriorul clădirii;
  • Un schimbător de căldură.

Pe măsură ce aerul adus de ventilatoare intră în clădire, aerul eliminat curge în direcția opusă. Acestea trec prin mecanismul de schimb de căldură și își transferă temperatura. Practic, aerul cald din clădire încălzește aerul rece și curat care este adus. Astfel, se pierde foarte puțină căldură. Recuperarea căldurii se face prin roți termice rotative. Aceste roți sunt realizate dintr-un metal poros și trec atât prin fluxul de aer cald, cât și prin fluxul de aer rece. Pe piață există două tipuri de roți termice rotative: cele de căldură și cele de entalpie. Roțile de entalpie transferă inclusiv umiditatea din aer, în timp ce roțile termice de căldură transferă strict temperatura.

Care sunt principalele avantaje ale ventilației?

Oricine se poate bucura de un sistem de ventilație. Avantajele pe care le oferă un astfel de sistem sunt uriașe:

  • Îmbunătățește în mod considerabil calitatea aerului;
  • Elimină riscul de apariție a umezelii și a mucegaiului;
  • Reduce riscul de îmbolnăvire din cauza poluanților din aer;
  • Îmbunătățește mediul pentru persoanele care suferă de astm și alergii;
  • Generează costuri reduse.

Ventilația cu recuperare de căldură poate să fie utilizată oriunde, indiferent că este vorba despre locuințe, clădiri de birouri, școli sau diverse alte instituții. Aceasta oferă un aer curat și proaspăt tot timpul, ceea ce este un mare plus pentru sănătatea fiecăruia dintre noi.

Ce trebuie să mai știi despre ventilația cu recuperare de căldură? Odată instalat un astfel de sistem de ventilație, este bine să știi că ocazional, trebuie să cureți sau să înlocuiești filtrele. De regulă, acestea trebuie să fie înlocuite la o perioadă de 6 luni – 1 an. De asemenea, este bine de știut că sistemele de recuperare de căldură funcționează atât vara, cât și iarna și că generează economii substanțiale privind consumul de energie.

Sisteme de ventilație cu recuperator de căldură descentralizată Sunt sisteme de ventilație ce trebuie să fie instalate în fiecare cameră de locuit. Acestea se instalează foarte ușor și rapid, fără a genera murdărie. Pot fi instalate în toate încăperile unei locuințe, indiferent cât de veche este acea locuință sau care este structura ei. De regulă, sunt compuse din ventilatoare cu un singur motor și recuperatoare de căldură din ceramică. Aceste sisteme pot fi folosite atât în mod independent, cât și în perechi.

Cum funcționează aceste sisteme și care sunt avantajele lor? Sistemele de ventilație cu recuperator de căldură descentralizată elimină aerul murdar din încăpere, aducând mereu aer proaspăt înapoi. Acestea sunt dotate cu filtre pentru eliminarea polenului, a prafului și a alergenilor și recuperează căldura din aerul eliminat cu ajutorul unor recuperatoare ceramice. Dacă sunt bine realizate, sistemele de ventilație cu recuperatoare de căldură descentralizată asigură o mulțime de avantaje, cel mai mare fiind o eficientizare a locuinței din punct de vedere energetic. Practic, consumul de energie al clădirii va fi din ce în ce mai mic, iar confortul pe care îl asigură va fi din ce în ce mai mare, atât din punct de vedere termic, cât și din punct de vedere al aerului respirat. De asemenea, un sistem de ventilație poate îndepărta orice urmă de polen, mucegai, praf și alți contaminanți. Dacă vrei sistem de ventilație cu recuperator de căldură descentralizată, îți oferim atât cele mai bune modele de pe piață, cât și servicii de instalare. Asigurăm carotarea peretelui, montarea și setarea sistemelor în așa fel încât să ofere toată eficiența de care ai nevoie.

Unitate de ventilație
Wolf CWL – 400

Modelul CWL – 400 Excellent este o unitate de ventilatie care extrage continuu aerul ramas din bucatarie, baie sau alte incaperi si introduce simultan aer curat in cladire.

Această unitate are o caracteristică specială: utilizează tehnologia contra-curent. Aerul de alimentare și aerul de evacuare sunt direcționate unul către celălalt în canale separate, determinând aerul extras să încălzească aerul de alimentare. Acest lucru economisește energie, permițând, de asemenea, o alimentare uniformă și continuă a aerului.

Un avantaj suplimentar al acestei tehnologii este acela ca schimbul constant de aer elimină umiditatea din camere, îmbunătățind astfel în mod semnificativ conditțile ambientale. În plus, se economisește la costurile energiei și asigură un mediu interior sănătos.

Unitatea de ventilație CWL- 400 Excellent se caracterizează printr-un design ușor și compact și cu o rată maximă de tratare a aerului de 400 m3 de aer pe oră.

Acesta este configurat in mod special pentru casele mari.

400 m3

de aer pe oră

TEHNOLOGIE

Contra-curent

DESCENTRALIZATE

Sisteme de ventilație cu recuperator de căldură descentralizată

Sunt sisteme de ventilatie ce trebuie sa fie instalate in fiecare camera de locuit. Acestea se instaleaza foarte usor si rapid, fara a genera murdarie. Pot fi instalate in toate incaperile unei locuinte, indiferent cat de veche este acea locuinta sau care este structura ei.

De regula, sunt compuse din ventilatoare cu un singur motor si recuperatoare de caldura din ceramica.

Aceste sisteme pot fi folosite atat in mod independent, cat si in perechi.

Cum functioneaza aceste sisteme si care sunt avantajele lor ?

Sistemele de ventilație cu recuperator de caldura descentralizata elimina aerul murdar din incapere, aducand mereu aer proaspat inapoi. Acestea sunt dotate cu filtre pentru eliminarea polenului, a prafului si a alergenilor si recupereaza caldura din aerul eliminat cu ajutorul unor recuperatoare ceramice.

Daca sunt bine realizate, sistemele de ventilatie cu recuperatoare de caldura descentralizate asigura o multime de avantaje, cel mai mare fiind o eficientizare a locuintei din punct de vedere energetic. Practic, consumul de energie al cladirii va fi din ce in ce mai mic, iar confortul pe care il asigura va fi din ce in ce mai mare, atat din punct de vedere termic, cat si din punct de vedere al aerului respirat.

De asemenea, un sistem de ventilatie poate indeparta orice urma de polen, mucegai, praf si alti contaminanti.

Solicită o ofertă

Consultanții noștri sunt gata să te ajute cu informații tehnice și comerciale pentru alegerea echipamentului corect.

Completează datele tale de contact și te sunăm noi!

Shopping cart
Sign in

No account yet?

Menu
0 Wishlist
0 Compare
0 items Cart